Hozzávalók:
800g kelbimbó (megpucolva, megtisztítva)
200 g sárgarépa
200g zöldbab
250g karfiol
2-3 db pulykacombcsont
1 kis db sertéskaraj csont
1 db kisebb méretű csontos csirkemell (bőr nélkül)
Szinte minden zöldséglevesbe teszek kicsi húst vagy levesbe való húscsontot, mert sokkal élettel telibb tőle a leves. Ha húsmentesre szeretném csinálni, akkor viszont úgy kezdem mint a pörköltet: hagyma apróra vágva, megpárolva, pirospaprika, bors, ételízesítő, zöldségeket átforgatom benne és felöntöm vízzel.
Most a húsos változatra esett a választásom ;) A csontokat, illetve a csirkemellet feltettem hideg vízbe főni, mikor felforrt leszedtem a habot és fűszereztem: natúr ételízesítő, szemes bors, 2db babér levél, kicsi kömény, 1 kiskanál piros paprika, majoranna. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre főztem, majd meghintettem petrezselyemzölddel. Másnap az igazi, mikor az ízek már jól összeértek.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
2014. október 25., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése