2014. október 12., vasárnap

Nonplusultra

Nagyon szeretem ezt a sütit, de még sosem csináltam, ez volt az első próbálkozásom, ahogy mellékelt ábra is mutatja :D A kinézete ne tévesszen meg senkit, nagyon nagyon finom lett :) A tésztájával kicsit bajlódtam a nyújtásnál, de hát a linzer típusú tészták már csak ilyenek ;)


Hozzávalók:

Tészta:
25dkg diawell -50%os liszt
20dkg teavaj vagy kókuszzsír
2 e.k. Szafi fitt vagy DW 1:4 stevia+eritrit édesítő
pici vanília aroma
2db tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tetejére:
2db tojás fehérjét por állagú 1:4 édesítővel kemény habbá verünk, ezt követően óvatosan beleforgatunk 2 e.k. darát diót. A masszát a kis korongok tetejére halmozzuk.

180 fokon 15 percig sütjük.

Ragasztáshoz:  cukormentes baracklekvár.





És amikor nem esik össze a hab :D Ezt tesóm alkotta ;) Jó kis trükköket lehet ám tanulni a Konyhafőnök című műsorból ;)



3 megjegyzés:

  1. Mit csináltál másképp :)?

    VálaszTörlés
  2. Az alsót tesóm készítette, kézzel verte fel a habot én pedig robotgéppel. Mind 2 alkalommal kemény lett, de a végeredmény más sütés után :D

    VálaszTörlés