2014. március 30., vasárnap

Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:

500g sárgaborsó
3db babérlevél
Ételízesítő
fokhagyma
bors

A borsót két óra hosszára beáztatjuk, majd átmossuk és feltesszük főni a fűszerekkel annyi vízben, hogy épp, hogy ellepje. 20-30percenként megkavarjuk és ha szükségét látjuk pótoljuk a vizet. Én még 2szer 1-1 dl vizet öntöttem hozzá. Kb. 1,5-2 óra alatt pépesre főzzük. A végén sült virslikarikákat tettem bele, de tálalható ízlés szerint kolbásszal, pörkölttel, füstölt hússal is.

Nem éppen szénhidrát szegény étel, sőt! De olykor 1-1 kisebb tányérnyi belefér ebédre a fogyni vágyóknak is! ;)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése