2014. március 2., vasárnap

Almás-fahéjas csomagocskák

Hozzávalók:

Tészta:
200g -50%-os diawell liszt  (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
10g  sikér
1db tojás
0,5dl meleg tej
1/2 friss élesztő
50g Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába ha süssinát használunk, xilitet vagy eritritet, 3e.k. ha dw negyed ugyanannyit)

Töltelék:
300g apró kockára vágott alma
1 e.k. fahéj
1 e.k. édesítő

A töltelék hozzávalóit egy edénybe tesszük és összepárljuk. Ha nem elég lédús az alma, akkor fél dl vizet adunk hozzá közben.

 Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, sikért, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 10 felé vágjuk, megtöltjük, majd behajtjuk csomag/csónak formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.  Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

(A képen megadott adatok akkor érvényesek, ha ebből az adagból 10db-ot készítünk.)

1 megjegyzés: