2013. szeptember 30., hétfő

Kókuszlisztes túrós kuglóf

Ez egy mennyei finom, ellenben nagyon tömény desszert, tízórai, esetleg uzsonna. Azoknak ajánlom, akik nagyon édesszájúak, de fogyókúráznak, vagy csupán figyelnek az alakjukra. Ugyanis nagyon jó értékei vannak ennek a sütinek, a kókuszliszt magas rost tartalma miatt viszont tömény, laktató, így 1 szelet is maximálisan csillapítja az édesség utáni vágyat.

Hozzávalók:

25dkg zsírtalanított kókuszliszt
25 dkg zsírszegény túró
10dkg linessa light 5%os vaj/sajtkrém
4db tojás
vanília aroma
1 cs. sütőpor
0 kalóriás dw "negyedugyanannyi" cukorhelyettesítő vagy süssina édesítőpor (én 1-1 kanállal tettem bele, de mindig kóstolgatok)

A linessa light krémet az édesítővel, vanília aromával kikeverjük. hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőport, túrót és tovább dolgozzuk. Végül a lisztet is a tálba tesszük. A kókuszliszt magas rosttartalma miatt kénytele voltam még 2dl vizet a masszához adni, így is sűrű lett. Light vajjal kikent kuglófformába kanalazzuk a masszát és 170fokon 50percig sütjük. Kiborítani nem tudtam :) a diawell liszttel légiesebb lesz, ha valaki azzal dolgozik akkor a víz sem fog kelleni, legalábbis nem ennyi. Ellenben a kókuszliszt nagyon finom és mennyei illatok keringenek a lakásban tőle :)

Összesen 16 szelet lett. Lehet díszíteni cukormentes mogyorókrémmel, csokival, lekvárral, de ezek nélkül is épp elég édes az édesség utáni vágy csillapításához ;)

1 szeletben 74,8 kalória, 7,13g fehérje, 4g szénhidrát és 4,8g zsír van.




2 megjegyzés:

  1. Szia! A kókuszliszt helyett lehet dw -50% Ch-s lisztet is használni, ha csak az van itthon?

    VálaszTörlés
  2. Igen, de teljesen mások lesznek az arányok. a kókuszliszt sokkal több folyadékot vesz fel. de van fent dw lisztes kuglóf receptem is ;) nagyon szuper az a liszt!

    VálaszTörlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...