Hozzávalók:
Tésztához:
15dkg dw -50%os liszt
2,5dkg light vaj
2db tojás sárgája
2 csapott e.k. 12%-os tejföl
kicsi vanília aroma
1/2 cs. sütőpor
Édesítő ízlés szerint (én 1,5 e.k. 0 kalóriás dw negyed ugyanannyi cukorhelyettesítőt tettem bele)
Töltelék:
4 db alma (lereszelve 30dkg lett)
Fahéj
1 e.k. 0 kalóriás dw negyed ugyanannyi cukorhelyettesítő (vagy más édesítő ízlés szerint)
Tetejére:
2db tojásfehérje por állagú xilittel kemény habbá verve
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Én a sütőpapíron nyújtottam ki. Az almát megpucoljuk, lereszeljük és a fahéjjal, édesítővel összepároljuk. A tésztára simítjuk, majd 200fokon 15percig sütjük. Rátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét és 160 fokon addig sütjük még, míg szépen megpirul a teteje.
20x30 cm-es tepsiben sütöttem, összesen 20szelet lett.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Isteni finom!!!! ;)
VálaszTörlés