2016. október 12., szerda

Csőben sült brokkoli Stefánia szelettel

Csőben sült Brokkoli:

Hozzávalók:
500g brokkoli

bors
pirospaprika
1 kiskanál szerecsendió
Fokhagyma granulátum
1/2 doboz light tolle sajtkrém
10dkg reszelt sajt
1dl tejszín (cukormentes)
1dl tej
5dkg teavaj
1 e.k. dw -50% liszt

A brokkolit megpároljuk, majd hőálló edénybe tesszük. Fűszerezzük. A vajat felolvasztjuk és 1 e.k. dw lisztet simára keverünk benne, felöntjük 1dl tejszínnel és 1dl tejjel, majd beletesszük a fél doboz light sajtkrémet. Borsozzuk, meghintjük szerecsen dióval és fokhagyma granulátummal. A masszát a brokkolira öntjük. Ráreszeljük a sajtot és 200fokon 25 percig sütjük.



Stefánia szelet:

Hozzávalók:
500g darált hús
Úgy fűszerezzük, mint a fasírtot:  sok fokhagyma (granulátum vagy friss), piros paprika, kicsi bors, kicsi só, majoranna
1db tojás
1-2 e.k. zabkorpa vagy dw panírmorzsa
3db főtt tojás

A húst összedolgozzuk a fűszerekkel, az 1db tojással és a zabkorpával. Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába tesszük a felét, rá a főtt tojásokat, majd beborítjuk a hús másik felével. 200 fokon 35 percig fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül 25 percig, majd hogy szép piros legyen még 5 percig 250 fokon.

Megjegyzés: a fűszerezett darált húst készíthetjük tojás és zabkorpa vagy panírmorzsa nélkül is, ez esetben 2 e.k. útifűmaghéjat adjunk a húshoz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...