2016. október 12., szerda

Túrós pite



Hozzávalók:

Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát.

Töltelék:

A tésztát két részre vettem, kinyújtottam. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tettem (20X30 cm-es tepsi) és megtöltöttem a túróval, majd ment rá a másik lap. Megkentem tojás fehérjével, megszurkáltam villával és 200 fokon 20 percig sütöttem.


7 megjegyzés:

  1. Szia Réka,
    kérdezni szeretném, hogy mitől lehet, hogy tömör marad a tésztám, nem lesz ilyen laza mint a képen, és ez jellemző más sütire is. Mindent előírásszerűen csináltam, u1 liszt-tel. Arra gyanakszom kicsit kevesebb liszt kéne bele. Szerinted?
    Szegleti Judit

    VálaszTörlés
  2. A magas rosttartalom miatt eleve tömörebb lesz a sütemény ;) de nekem még sosem volt gondom vele, sem a diawell liszttel, tökéletes minden belőle :)

    VálaszTörlés
  3. A legfinomabb süti, amit valaha sütöttem. Pedig már elkészítettem pár receptedet. ;) Most az almáspite után, amit én szilváspitének sütöttem, ez a túrós változat következett. Annyit változattam, hogy a túrótölteléket megkentem cukormentes sárgabarack lekvárral. Gondolhatod... Mennyei! :-) Köszönöm Réka! <3 Heni

    VálaszTörlés
  4. Isteni lett, bár kicsit felturbóztam egy kis téli körtével. Köszi a receptet, nagyon szeretem a blogodat :-)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ha dupla adagban csinálom, mekkora tepsit használjak? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. én ezt 20x30 cm-es tepsiben sütöttem. Ha az adag dupla, akkor szerintem dupla a tepsi is vagy vastagabb lesz a tészta ;)

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...