2012. december 7., péntek

Palóc leves (burgonya nélkül)



Hozzávalók
csirkemell kockára vágva (most egy db-ból készítettem) (az eredeti recept sertést írt, de találkoztam olyan recepttel is, ami birka hússal készült)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50dkg zöldbab
petrezselyem
pirospaprika, só, bors
őrölt kömény (1 kiskanál)
babérlevél (1-2 db)
2dl tejföl, 1 dl tej, 1 e.k. u1 liszt
1-1.5 liter víz
pici olaj


Az olajat felforrósítjuk és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzátesszük a húst, 1dl vizet és kevés ideig pároljuk (2-3 perc). Megszórjuk piros paprikával, sóval, borssal, meghintjük köménnyel, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, felöntjük vízzel és fedő alatt félpuhára főzzük. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a zöldbabot, lefedjük és készre főzzük. A tejfölt 1dl tejjel és 1 e.k. u1 liszttel (MM+tk keverékét használtam) simára keverjük és behabarjuk vele a levest. Ezt követően még 5 percig összefőzzük és kész is. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése