2018. május 20., vasárnap

Aranygaluska



Hozzávalók:

A tésztához:
350 g dw -50%-os liszt 
2 tojás sárgája
40 g light vaj
3/4 kocka friss élesztő
5-6 evőkanál édesítő por
2,5 dl tej
csipet só

Töltelékhez:
50 g light vaj
80 g darált dió + édesítő


Elkészítés:
A tésztához beleteszem egy tálba az összetevőket és robotgép spiráljával addig dagasztom, míg szép sima és hólyagos lesz, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Kivajazom a tepsit, és egy kis tálban megolvasztom a vajat. Kézzel kis tészta darabokat gömbölyűre formázok, nem túl szorosan teszek egy réteget a tepsibe. Ha egy réteg kész, minden galuskát bekenek olvasztott vajjal. Megszórom az édesítős darált dióval. 200 fokon aranybarnára sütöm.

Öntet:
Vaníliásodó vagy vanília puding,  (DW vaníliás hidegpuding, dr Oetker vaníliás pudingpor - főzős vagy Szafi fitt vaníliás puding)
édesítővel (süssina, Szafi fitt 1:4 vagy DW 1:4)


3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Azt meg tudod mondani, hogy milyen édesítő port használsz, mert az élesztőnek cukor kell, másképp nem kezd el dolgozni és nem kel meg a tészta? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dw liszttel megkel, cukor nélkül is ;) egyébként dw 1:4 édesítőt használok ;)

      Törlés