2018. május 20., vasárnap

Aranygaluska



Hozzávalók:

A tésztához:
350 g dw -50%-os liszt 
2 tojás sárgája
40 g light vaj
3/4 kocka friss élesztő
3-4 evőkanál dw 1:4
2,5 dl tej
csipet só

Töltelékhez:
50 g light vaj
80 g darált dió + dw 1:4 édesítő


Elkészítés:
A tésztához beleteszem egy tálba az összetevőket és robotgép spiráljával addig dagasztom, míg szép sima és hólyagos lesz, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Kivajazom a tepsit, és egy kis tálban megolvasztom a vajat. Kézzel kis tészta darabokat gömbölyűre formázok, nem túl szorosan teszek egy réteget a tepsibe. Ha egy réteg kész, minden galuskát bekenek olvasztott vajjal. Megszórom az édesítős darált dióval. 200 fokon aranybarnára sütöm.

Öntet:
Vaníliásodó vagy vanília puding,  (DW vaníliás hidegpuding, vagy a főzős változat :)
Esetleg egyéb főzős puding, tetszés szerint,  DW 1:4 édesítővel  és 1,5%-os tehéntejjel készítve


5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Azt meg tudod mondani, hogy milyen édesítő port használsz, mert az élesztőnek cukor kell, másképp nem kezd el dolgozni és nem kel meg a tészta? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dw liszttel megkel, cukor nélkül is ;) egyébként dw 1:4 édesítőt használok ;)

      Törlés
  3. Szia bocsi de mit takar a Dw rovidites?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dia-wellness :) itt tudod megnézni az egyéb termékeket: https://dia-wellness.com

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...