Hozzávalók:
A tésztához:
350 g dw -50%-os liszt
350 g dw -50%-os liszt
2 tojás sárgája
40 g light vaj
3/4 kocka friss élesztő
3-4 evőkanál dw 1:4
2,5 dl tej
csipet só
40 g light vaj
3/4 kocka friss élesztő
3-4 evőkanál dw 1:4
2,5 dl tej
csipet só
Töltelékhez:
50 g light vaj
80 g darált dió + dw 1:4 édesítő
Elkészítés:
A
tésztához beleteszem egy tálba az összetevőket és robotgép spiráljával addig dagasztom, míg szép sima
és hólyagos lesz, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Kivajazom a tepsit,
és egy kis tálban megolvasztom a vajat. Kézzel kis tészta darabokat gömbölyűre formázok, nem túl szorosan teszek egy
réteget a tepsibe. Ha egy réteg kész, minden galuskát bekenek olvasztott vajjal.
Megszórom az édesítős darált dióval. 200 fokon aranybarnára sütöm.
Öntet:
Vaníliásodó
vagy vanília puding, (DW vaníliás hidegpuding, vagy a főzős változat :)
Esetleg egyéb főzős puding, tetszés szerint, DW 1:4 édesítővel és 1,5%-os tehéntejjel készítve
Esetleg egyéb főzős puding, tetszés szerint, DW 1:4 édesítővel és 1,5%-os tehéntejjel készítve
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésSzia! Azt meg tudod mondani, hogy milyen édesítő port használsz, mert az élesztőnek cukor kell, másképp nem kezd el dolgozni és nem kel meg a tészta? Köszi
VálaszTörlésdw liszttel megkel, cukor nélkül is ;) egyébként dw 1:4 édesítőt használok ;)
TörlésSzia bocsi de mit takar a Dw rovidites?
VálaszTörlésDia-wellness :) itt tudod megnézni az egyéb termékeket: https://dia-wellness.com
Törlés