2020. október 17., szombat

Kekszes sütemény

 Tesóm alkotta meg alakbarát változatban, kár lenne nem megosztani Veletek ;) 

Íme az átalakított recept :)

Hozzávalók:

440g gullon (cukormentes) keksz vagy dia-wellness kekszmorzsából készített keksz, esetleg dw lisztből készített linzereket is használhatunk. A lényeg, hogy ch csökkentett, cukormentes desszert szülessen ;)

4 e.k. dw - 50%os liszt

2 e.k. DW 1:4 cukorhelyettesítő

2-3 dl tej

25 dkg margarin/ vaj

1dl kávé

20ml rum aroma


Elkészítés

A tejet feltesszük forrni. A lisztet, a kakaót, a DW cukrot összekeverjük. Ha a tej forrásközeli állapotú, hozzákeverjük a lisztes-kakaós-cukros keveréket. Miután elolvadt benne a keverék, hozzáadjuk a margarint, a kávét és a rumot. Addig főzzük, amíg nem forr. Kicsit hagyjuk hűlni. (Az eredeti recept 3 dl tejet ír, azonban úgy nem kötött meg. A helyzet azonban menthető volt 25g DW vaníliapudinggal. A masszát újra felmelegtettülk és belefőztük a pudingot ;) Majd hagytuk újra kihűlni.

A kekszeket összeragasztjuk a krémmel, majd bekenjük a tetejét is, díszítésnek szórhatunk rá kókuszreszeléket. Becsomagoljuk alufóliába, és egy éjszakát pihenni hagyjuk a hűtőben. 

Tálalákor a rudat ferdén szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...