Hozzávalók:
Tészta:
10dkg Dia-Wellness -50%os liszt
2db tojás sárgája
100g krémes Aldi new lifestyle natúr krémtúró
Dia-Wellness1:4 Édesítő (ízlés szerint)
1/3 cs. sütőpor
Vanília aroma
1 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
0,5 dl víz
A tészta hozzávalóit kanállal jól összedolgozzuk, és olajspray-vel kifújt kör alakú szilikon formába simítjuk. Majd rátesszük a tölteléket:
250g szeletelt almával megpakolom a masszát, majd megcsurgatom 100g szilvalekvárral és megszórom fahéjjal és Dia-Wellness 1:4 édesítővel. (A lekvárt a Sparban veszem, eritrittel és xilittel édesített 100g-ban 50 kalória, 1g fehérje, 29g ch és 0g zsír van.)
200 fokon 20percig sütjük.
Közben DW 1:4 édesítővel és egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 20 perc az alma felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Az általam használt alapanyagokkal összesen: 750 kalória, 53g fehérje, 90g ch és 19g zsír
Tészta:
10dkg Dia-Wellness -50%os liszt
2db tojás sárgája
100g krémes Aldi new lifestyle natúr krémtúró
Dia-Wellness1:4 Édesítő (ízlés szerint)
1/3 cs. sütőpor
Vanília aroma
1 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
0,5 dl víz
A tészta hozzávalóit kanállal jól összedolgozzuk, és olajspray-vel kifújt kör alakú szilikon formába simítjuk. Majd rátesszük a tölteléket:
250g szeletelt almával megpakolom a masszát, majd megcsurgatom 100g szilvalekvárral és megszórom fahéjjal és Dia-Wellness 1:4 édesítővel. (A lekvárt a Sparban veszem, eritrittel és xilittel édesített 100g-ban 50 kalória, 1g fehérje, 29g ch és 0g zsír van.)
200 fokon 20percig sütjük.
Közben DW 1:4 édesítővel és egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ha letelt a 20 perc az alma felé kenjük a tojáshabot és 160 fokon addig sütjük még a süteményt, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Az általam használt alapanyagokkal összesen: 750 kalória, 53g fehérje, 90g ch és 19g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése