2016. október 9., vasárnap

Zöldséges csibekuglóf

Hozzávalók (3 db kuglófforma megtöltéséhez)

Ezt a formát használom (az édes, 1 adagos kuglófocskáknál is ;) 

450g darált csirkemell (aprítógépben daráltam le)
1 kisebb fej lila hagyma aprítógéppel felaprítva
1 db paprika (szintén aprítógéppel dolgoztam a húshoz)

bors
piros paprika
majoranna
kurkuma
fokhagyma
2 e.k. útifűmaghéj (a csirkéből elpárolgó vízzel kisül az útifűmaghéj nagy része, ne lepődjünk majd meg :) viszont hogy jól összesüljön ne felejtsük ki a receptből :)
60g Zöldborsó-sárgarépa mix

Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd EzCoat olajspray-vel fújt szilikon kuglóf alakú formácskákba töltjük. 180 fokon 50percig fólia alatt jól átsütjük, majd fólia nélkül még 20percig, hogy az alja szép piros legyen :) 

Sajtkrémas-köményes zöldbabsalátával tálaltam :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése