2012. december 9., vasárnap

Tarhonyás hús



Hozzávalók:

30dkg sertéshús 
250 g dw vagy update tarhonya
Oliva olaj a hús alá
2 nagyobb vöröshagyma
tetszőleges mennyiségű pirospaprika (2-3 tk)
1-2 étkezési paprika (lehet fagyasztott is)
1 paradicsom
update fűszerkeverék (én barbecue-sat használtam, imádom, hogy jó intenzív az íze :)



Elkészítés:

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát is felkockázzuk és Olíva olajon üvegesre pároljuk. Ha jó a hagyma, lehúzzuk a tűzről, teszünk rá piros paprikát, átforgatjuk, majd beletesszük a húst. Azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd  felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és fűszerezzük. Fedő alatt kb. 1 órát  főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. Kifőzzük a tarhonyát és a kész pörköltet azzal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése