Hozzávalók:
Tésztához:
15dkg dw -50%os liszt
2,5dkg light vaj
2db tojás sárgája
2 csapott e.k. 12%-os tejföl
kicsi vanília aroma
1/2 cs. sütőpor
Édesítő ízlés szerint
Töltelék:
5dkg mák
10dkg meggy (fagyasztott, mikróban kiolvasztottam és a levét is a mákhoz adtam)
Édesítő
Kicsi meleg víz
Tetejére:
2db tojás fehérje por állagú xilittel kemény habbá verve
A tészta hozzávalóit összedolgozom, kinyújtom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A mákot kb. fél dl meleg vízzel felfőzöm, hozzáadom a meggyet, édesítőt és a tésztára kenem. 200fokon 15percig sütöm. A tojásfehérjét kemény habbá verem és 15perc elteltével a mákos töltelék felé simítom. 160 fokon addig sütöm még a süteményt, míg szépen barnulni kezd a hab.
20x30 cm-es tepsiben sütöttem, összesen 20szelet lett.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Már 2. alkalommal készítem el ezt a csodálatos receptet, kicsi változtatásokkal (csak a tölteléket módosítom). Holnapi szülinapomra ezt készítem éppen torta formában. A töltelék most reszelt alma, fahéjjal+mák). Köszönöm Réka ! :)
VálaszTörlés