2015. május 24., vasárnap

Kelbimbófőzelék

Hozzávalók:

500g kelbimbó
Fűszerek: fokhagyma granulátum, ételízesítő, bors, piros paprika
150g Natúr joghurt vagy 1,5 dl tej
1 kiskanál (kb. 5-10g) bio tápióka keményítő

A kelbimbót megtisztítom, leforrázom (így nem lesz keserű), majd felteszem annyi vízben főni, hogy épp, hogy ellepje a víz a zöldséget. Fűszerezem, majd mikor puhára főtt hozzáadom a tejjel simára kevert kiskanál bio tápióka keményítőt (adtam hozzá még egy kis ételízesítőt, majd felhígítottam a kelbimbó forró levével, végül szűrőn keresztül a főzelékhez adtam). Még 5 percig főztem, szépen besűrűsödött addigra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése