2018. augusztus 19., vasárnap

Rafaelló szelet



Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg Diawellness -50%os liszt
20 dkg vaj (teavaj, nem margarin! helyettesíthető kókuszzsírral)
DW 1:4 édesítő ízlés szerint
2 tojás sárgája
2 e.k. kakaópor (natúr)
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (12%-os) vagy 150g-os pilos 1,4%-os natúr joghurt (utóbbi esetben valamivel alacsonyabb lesz a zsírtartalma a süteménynek)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. A lapot a tepsibe tesszük, megkenjük cukormentes barack lekvárral 

Krém: 6 tojásfehérjét DW 1:4 édesítővel kemény habbá verünk, majd belekeverünk 10-15 dkg kókuszt. Ezt a lekvár fölé tesszük és 180-200 fokon 20-25 percig sütjük.

Krém 2:
7 dl tej
2 csomag  vanília ízű pudingpor
6 evőkanál por édesítő
200 ml habtejszín

A 2 csomag pudingporból a tejjel és édesítővel kemény pudingot főzünk. Amikor teljesen hidegre hűlt, akkor a felvert cukormentes hab tejszínnel robot gép segítségével addig dolgozzuk, míg szép selymes nem lesz. A masszát a süteményre tesszük. Végül a tetejét mandula darabokkal díszítjük.

Ebből az adagból egy nagy tepsi sütemény lesz (30X40) , ha csak pl. 20X30 cm-es tepsiben szeretnénk sütni, akkor felezzük a tészta adagot (a tojásfehérjéből készült tölteléket nem szükséges felezni, max vastagabb lesz a kókuszos réteg :) de a pudingos krém felezése is ajánlott kisebb adag készítése esetén).  Ez utóbbi mennyiség is több napra elegendő desszert lesz a családnak :)




2 megjegyzés:

  1. Szia! Update liszt helyett Dw liszt jo?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is már csak azt használom a dw -50%-osat csak még nem minden régi receptet sikerült átírnom ;) de az arányok a dw -50%osra vannak ;)

      Törlés

Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...