2018. március 29., csütörtök

Diawell mandula

Hozzávalók:
Tészta:
  • 125 g dw -50% liszt
  • 10 dkg teavaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 ek kakaó
  • 1 kk sütőpor
  • Szafi 1:4 édesítő ízlés szerint 
Krém
  • 2,5 dl l tej
  • 2 ek liszt
  •  Szafi 1:4 édesítő ízlés szerint
  • 7,5 dkg teavaj
  • mandulaaroma

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 10 perc pihentetés után a mandula formákba rakom és200 fokon 10 perc alatt kisütöm. Ha kisültek, beletöltöm a krémet.
A tejet a liszttel sűrűre főzöm és lehűtöm, amikor már teljesen kihűlt, akkor belekeverem a light margarin és a cukorhelyettesítő keverékét, végül mandulaaromával ízesítem a krémet és összeragasztom vele a süteményt.

Megjegyzés: Nekünk a krémből maradt meg kb a fele-harmada, így érdemes először ezt az adag krémet is felezni, de ha valaki szereti sok krémmel, akkor készítheti a recept alapján.

Összesen 25db mandula lett a megadott mennyiségből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése