2016. november 7., hétfő

Sajtos zöldborsó főzelék

Imádok játszani az ízekkel, fűszerekkel, és alapanyagokat csereberélni. Mindig más és más íz születik...ugyan az az étel ezerféleképpen :) Az eddigi legfinomabb változat zöldborsó főzelékre :) mert mindent lehet variálni 100-féle módon, határ a csillagos ég :) ;)

Hozzávalók (1 adaghoz):

200g zöldborsó
fűszerek: piros paprika, só, bors, majoranna
fél fej hagyma

Sűrítéshez:
1 teáskanál Szafi fitt ch csökkentő liszt
50g pilos zsírszegény krémsajt

Feltét: Natúr csirkemell, pulykafasírt, csibefasírt...stb. ízlés szerint :)

A hagymát felaprítjuk és picit megpároljuk, majd fűszerezzük és hozzáforgatjuk a borsót. Ezt követően annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi, kb. 25 perc alatt fedő alatt puhára főzzük. Ha kész lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a sajtkrémet majd végül a ch csökkentő lisztkeveréket is.


1 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam. Én ugyan petrezselyemmel fűszereztem, mert nekem a borsóhoz az illik, de nagyon finom és laktató főzelék lett meglepően alacsony kalória és szénhidrát-tartalommal. köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés