Hozzávalók:
Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)
Töltelék:
10g natúr, zsírszegény kakaó (Szerencsi)
Édesítő ízlés szerint
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kakaóporral, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés vége előtt megspricceljük tejjel, így puha marad a tészta. Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 16db kisebb kakaós csiga lett.
1db-ban 65,7 kalória, 5g fehérje, 5,95g szénhidrát és 1,5g zsír van.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény
Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKgFZhOH4oqjTJ9dYq10RALf08Z5Q0kHKsXgSpUTm3Ise91UN0juvMQ8dQhL_O1X-3nNyQrqNDpJD0Me0d30yFCy2wzSd3c4o0zWz1Bf3yTSTuzpePFbohTEEYUqNbj5mvZ3IwIYpfiOrvc757P_Tb7SIfW5hlbip8QGVH24_nFXGTGzS3eUUXTZgn/s320/331738755_1370229947107581_4324801999637661251_n.jpg)
-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
szia.Tegnap próbálkoztam a sütéssel de sajna nem kelt meg a tészta a kétszeresére.Pedig mindent úgy csináltam ahogy te írtad és több mint egy órán keresztül kelt.Lehet az volt a baj hogy kétszeres mennyiséget csináltam?
VálaszTörlésLehet nem volt neki elég meleg. A dw liszt "kényesebb" mint a finomliszt. Én ilyenkor már hősugárzót bekapcsolom és jól bebugyolálom, hogy melege legyen :)
VálaszTörlésSzia! Milyen édesítőt használsz hozza? Xilit? Olyan csodásan néz ki :-)
VálaszTörlésez süssinával készült (mesterséges) vagy dw negyed ugyan annyit szoktam, abból fele ennyi kell kb. ;) a xilitet is szeretem, abból ugyan annyit teszek a sütibe, mint a süssinából.
VálaszTörlésKöszi:) Szerintem holnap kipróbálom, bár sikérem nincs itthon, de talán nem lesz baj, ha kihagyom :)
VálaszTörlésJa, és szuper a blogod:)
VálaszTörlésSikért honnan lehet beszerezni?
VálaszTörlés