Hozzávalók:
25 dkg diawell -50%os liszt
5dkg olvasztott teavaj / kókuszzsír /light növényi zsiradék/ de működik linessa light sajtkrémmel is
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej (Ellenőrizzük, hogy ne legyen se túl forró, se túl hideg, mert különben nem kel meg a tésztánk rendesen)
1/2 friss élesztő (2,5 dkg) (Fontos, hogy az élsztő friss legyen. Szárított élesztővel nekem nem kel meg ilyen szépen sem a dw liszt sem az update liszt).
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 3 e.k. DW stevia alapú természetes édesítő 1:4
1 e.k. sikér (elhagyható, mostanában nem használom már, a nélkül is szépen megkel a tészta, sikérrel kicsit könnyebb lesz az állaga)
1 e.k. sikér (elhagyható, mostanában nem használom már, a nélkül is szépen megkel a tészta, sikérrel kicsit könnyebb lesz az állaga)
Töltelék:
25dkg zsírszegény túró
édesítő ízlés szerint
pici vanília atoma
1 kis kupak citromlé
Lekvár:
100-150g cukormentes baracklekvár
25dkg zsírszegény túró
édesítő ízlés szerint
pici vanília atoma
1 kis kupak citromlé
Lekvár:
100-150g cukormentes baracklekvár
Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A
tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kb. 10 percig kézzel dagasztottam, addigra szép hólyagos lett. Egy órán keresztül meleg helyen, letakarva
pihentetjük.Simán duplájára kelt a dw lisztből és könnyű volt vele dolgozni, be sem kellett lisztezni a deszkát, nem ragadt :D
Téglalap alakúra nyújtottam a megkelt tésztát, 16 részre vágtam. Töltés előtt az 1-1 részeken még picit nyújtottam. Majd megtöltöttem és 2 szélét behajtottam.
200 fokon 20perc alatt megsül. Elfelejtettem lekenni tojással, de így is szép lett, ha lekenjük akkor azonban még szebb színe lesz ;)
Összesen (16db) (linessa light sajtkrémmel és 150g xilites baracklekvárral készítve):
1427 kalória, 116g fehérje, 145g szénhidrát és 32g zsír
1db: 90 kalória, 7,25g fehérje, 9g szénhidrát és 2g zsír
Ha valaki sokallja bele a lekvárt:
100g baracklekvár felhasználása esetén (szintén linessa light krémmel készítve):
1382 kalória, 116g fehérje, 131g szénhidrát és 32g zsír
1db: 86,4 kalória, 7,25g fehérje, 8.2g szénhidrát és 2g zsír
Téglalap alakúra nyújtottam a megkelt tésztát, 16 részre vágtam. Töltés előtt az 1-1 részeken még picit nyújtottam. Majd megtöltöttem és 2 szélét behajtottam.
200 fokon 20perc alatt megsül. Elfelejtettem lekenni tojással, de így is szép lett, ha lekenjük akkor azonban még szebb színe lesz ;)
Összesen (16db) (linessa light sajtkrémmel és 150g xilites baracklekvárral készítve):
1427 kalória, 116g fehérje, 145g szénhidrát és 32g zsír
1db: 90 kalória, 7,25g fehérje, 9g szénhidrát és 2g zsír
Ha valaki sokallja bele a lekvárt:
100g baracklekvár felhasználása esetén (szintén linessa light krémmel készítve):
1382 kalória, 116g fehérje, 131g szénhidrát és 32g zsír
1db: 86,4 kalória, 7,25g fehérje, 8.2g szénhidrát és 2g zsír
Megsütöttem,sokkal de sokkal finomabb mind a bolti!! :-) Patti
VálaszTörlésRéka! ez gyönyörűűűűűű! :D Azt kérdezném ,hogy jól látom csak 25 dkg liszt kell bele? Miben még tudatlan vagyok az az, hogy hol kapok Diawell lisztet és sikért?
VálaszTörléselőre is köszönöm a választ.
Bogyó
Én Herbáriában veszem a sikért, a diawell lisztet pedig netről rendeltem a ch mínusz webáruházból, de Budapesten több helyen kapható állítólag ;) 25dkg lisztet használtam igen, inkább többször sütök egy héten kevesebb adagokat ;)
VálaszTörlésEz gyönyörű!!!!köszi a receptet, tuti megcsinálom!!!!! :)Regi
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! remélem ízleni is fog! ;)
VálaszTörlésKedves Réka!
VálaszTörlésA boltban kapható csokis verziót is el lehet készíteni ezzel a recepttel ugye? A sima cukrozatlan kakaópor mehet bele?
Köszönöm a választ!
Üdv.: Barbi
Kedves Barbi! Igen, mehet bele. akkor úgy kell készíteni, hogy a tésztát kettéveszed, kinyújtod, megszórod kakaóporral (én Szerencsi cicás kakaót használok, mert annak van a legalacsonyabb szénhidráttartalma, és magas a fehérjetartalma). Ráhelyezed a tészta másik felét, melyet szintén kinyújtasz majd így együtt még nyújtod, hogy ne legyen túl vastag a tészta. :)
VálaszTörlésSziia Réka!
VálaszTörlésÉn Norbi lisztet(Low Carb)szoktam használni. Norbi lisztből is 25dkg lisztel kell? :)
Üdv: Marietta
Kedves Marietta, igen, abból is annyi kell. Én is azt használtam nagyon sokáig. Sok receptem update liszttel készül (update master mix és teljes kiőrlésűvel kevertem itthon), ehhez viszont (u1 liszt) egy kis sikér nem árt, úgy jobban megkel a tészta ;)
VálaszTörlésSzia Réka! Tegnap kipróbáltam ezt a receptet, isteni! Egy gondom volt vele, nekem a papucskák szétnyíltak és az update áfonyás lekvár kifolyt. Megkérdezhetem neked hogy sikerült a tésztát összefogni? Köszönöm Kitti
VálaszTörlésKedves Kitti, volt nekem is pár, ami szétnyílt :) amelyik egyben maradt, arra talán jobban sikerült behajtani a tésztát és valószínű jobban összenyomtam.
VálaszTörlésszia norbi mm liszttel is keszitheto?
VálaszTörlésIgen, de akkor azt keverd fele-fele arányban tk vagy graham liszttel ;)
TörlésHu ez nagyon jó receot és fini is nagyon már párszor csináltam köszönöm a jó receptet😊😊😊
VálaszTörlésHu ez nagyon jó receot és fini is nagyon már párszor csináltam köszönöm a jó receptet😊😊😊
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök :)
TörlésSzia Réka! Hát ez nagyon guszta. Masfajta liszttel is működik? Teljes kiörlésűre gondolok elsősorban. ������
VálaszTörlés