Hozzávalók:
35 dkg diawell -50%os liszt
2 evőkanál kakaópor
DW 1:4 édesítő
vaníliás aroma
250 g teavaj vagy kókuzzsír (az eredeti recept margarint ír, én vajat használok, számomra azzal minden finomabb).
Elkészítés:
A kakaót összekeverjük a liszttel, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília aromát és a vékony szeletekre vágott vajat és tésztává gyúrjuk. Diónyi darabokból ceruza vékonyságú rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Ha kihűltek a pereceink olvasztott cukormentes csokoládéba mártjuk. Egy fél evőkanál teavajat felolvasztok, beletördelem a csokoládét, majd 2-3 evőkanál tejet adott hozzá és szép simára keverem. Ha sűrű lenne akkor mehet még hozzá víz vagy tej.
Díszítésként kókusszal meghinthetjük a pereceinket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése