Hozzávalók:
1kg kifejtett zöldborsó, víz, só, 1 evőkanál -50.es dw liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál 10 vagy 12%os tejföl, 1 kiskanál kókuzsolaj.
Elkészítés: a borsót annyi vízzel tesszük oda főni,
amennyi ellepi, picit megsózzuk, puhára főzzük. Közben másik lábosban vékony
rántást (kevés liszttel: kb. 1 evőkanál) készítünk, ízlés szerint őrölt
paprikával ízesíthetjük. A megfőtt borsót levével együtt a rántáshoz öntjük,
összefőzzük, sóval ízesítjük és az 1-2 e.k. tejföllel is összeforraljuk.
A fent leírtak alapján az egész lábas főzelék tápértéke:
1174 kalória
71g fehérje
183,5g szénhidrát
10g zsír
A fent leírtak alapján az egész lábas főzelék tápértéke:
1174 kalória
71g fehérje
183,5g szénhidrát
10g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése