Hozzávalók:
-20 dkg darált dió
-30 dkg fagyasztott meggy
-5 evőkanál update liszt
-2 evőkanál natúr kakaópor
-5 db tojás
-1 csomag sütőpor
-Ritter diet vagy update csokoládé
-édesítő
-30 dkg fagyasztott meggy
-5 evőkanál update liszt
-2 evőkanál natúr kakaópor
-5 db tojás
-1 csomag sütőpor
-Ritter diet vagy update csokoládé
-édesítő
A tepsibe
kivajazott sütőpapírra szórom a darát diót és ráteszem a fagyasztott meggyet. A
piskótamasszát a hagyományos módon elkészítem (a tojásokat szétválasztom a
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját update liszttel, a
sütőporral, édesítővel és kakaóporral összedolgozom, végül a fehérjehabot is
hozzáadom, én 2 evőkanál vizet mindig teszek még bele, hogy légiesebb legyen) a
piskótamasszát a diós-meggyes rétegre borítom. 200 fokon 20 percig sütöm majd
egy tálcára borítom úgy, hogy a dió-meggy legyen felül. Hűlni hagyom.
Krém:
1 csomag Dr.Oetker vaníliapudingot 3 dl tejjel és édesítővel keményre főzöm. Ha kihűlt édesítővel felvert habtejszínnel összedolgozom és a kihűlt sütemény tetejére simítom.
A krém tetejére update vagy Ritter diet csokit reszelünk díszítésként.
Isteni finom ez a süti! Köszönöm a receptet.
VálaszTörlés