- 25 dkg dw -50%-os liszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 10 dkg langyos teavaj
- 1 e.k. tejföl (12%-os)
- 1 db tojás sárgája
- 1 kiskanál só
- 0,6 dl tej
- 1 e.k. szezámmag
- 10 dkg reszelt sajt
Kenéshez: A megmaradt tojásfehérje.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk. Megkenjük a nagy köröket tojásfehérjével, majd rátesszük a kisebb köröket, melyek a malackák orrai lesznek. Azokat is lekenjük. Fogpiszkálóval 2 lyukat szúrunk rá. A szeme napraforgómag. A fülei szintén kis körökből van: 4 felé vágtam és tojásfehérjével ragasztottam a fejekhez.
200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése