Hozzávalók:
- 30 dkg Dia-wellness -50%-os liszt
- 12.5 dkg teavaj vagy kókuszzsír
- csipet só
- 1db tojás
- 3 e.k. Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő vagy Szafi fitt 1:4
- 3 evőkanál tejföl vagy ha zsírszegényebben szeretnénk akkor Pilos 0,1%-os natúr joghurt
- 1 cs. sütőpor
- +1db tojás fehérje a kenéshez.
Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát.
Töltelék:
- 50 dkg túró (például Pilos zsírszegény vagy Meggle light)
- 1db tojás sárgája
- vanília aroma
- 3 e.k.Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő vagy Szafi fitt 1:4
A tésztát két részre vettem, kinyújtottam. Az egyik
lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tettem (20X30 cm-es tepsi) és megtöltöttem a
túróval, majd ment rá a másik lap. Megkentem tojás fehérjével, megszurkáltam villával és
200 fokon 20 percig sütöttem.
Szia Réka,
VálaszTörléskérdezni szeretném, hogy mitől lehet, hogy tömör marad a tésztám, nem lesz ilyen laza mint a képen, és ez jellemző más sütire is. Mindent előírásszerűen csináltam, u1 liszt-tel. Arra gyanakszom kicsit kevesebb liszt kéne bele. Szerinted?
Szegleti Judit
A magas rosttartalom miatt eleve tömörebb lesz a sütemény ;) de nekem még sosem volt gondom vele, sem a diawell liszttel, tökéletes minden belőle :)
VálaszTörlésA legfinomabb süti, amit valaha sütöttem. Pedig már elkészítettem pár receptedet. ;) Most az almáspite után, amit én szilváspitének sütöttem, ez a túrós változat következett. Annyit változattam, hogy a túrótölteléket megkentem cukormentes sárgabarack lekvárral. Gondolhatod... Mennyei! :-) Köszönöm Réka! <3 Heni
VálaszTörlésIsteni lett, bár kicsit felturbóztam egy kis téli körtével. Köszi a receptet, nagyon szeretem a blogodat :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen ;)
TörlésSzia! Ha dupla adagban csinálom, mekkora tepsit használjak? Köszönöm!
VálaszTörlésSzia. én ezt 20x30 cm-es tepsiben sütöttem. Ha az adag dupla, akkor szerintem dupla a tepsi is vagy vastagabb lesz a tészta ;)
Törlés