Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg -50%-os dw liszt
1/2 csomag sütőpor
dw 1:4 édesítő (ízlés szerint)
2 db tojás
csipet só
25g light vaj
80g kefir
80g kefir
Töltelék:
100g Baracklekvár (cukormentes DW kajszi vagy sparban/dm-ben kapható baracklekvár eritrittel és xilittel)
50g dw diótöltelék
pár szem dió apró db-okra vágva
Máz:
1-2 e.k natúr kakaópor (Szerencsi)
dw negyed ugyan annyi édesítő
1-2 e.k 1,5%-os tej
dw negyed ugyan annyi édesítő
1-2 e.k 1,5%-os tej
A lisztet összekeverem a sütőporral,
édesítővel. Hozzáadom a 2 db tojást, a langyos vajat és a kefirt.
Összegyúrom, majd 3 felé veszem a tésztát. Téglalap alakúra nyújtom. Az első
lapot megkenem lekvárral, megszórom dióval, édesítővel. Mehet rá a 2. lap. Azt
is megkenem lekvárral, megszórom dióval és édesítővel, majd végül a 3. lapot is
ráhelyeztem. A tetejét megszurkálom, és 1 órára félreteszem pihenni.
Előmelegített sütőben, 200
fokon 25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, a tetejét megkenem "csoki" mázzal.
Szia Réka, mekkora tepsiben sütötted? köszi: Roni
VálaszTörlés20x30cm-esben ;)
TörlésKöszönöm!!! :)
Törlés