Hozzávalók: (6db mini bucihoz)
50g zsírtalanított szezámmagliszt
50g -50% dw liszt
1db tojás
125g pilos zsírszegény túró
1 kiskanál só
1 kávéskanál útifűmaghéj
1 kávéskanál sütőpor
friss vagy morzsolt lestyán
fűszerek ízlés szerint (majoranna, fokhagyma....stb.)
szóráshoz: köménymag
A tojást a túróval, tojással, sütőporral és a fűszerekkel összekeverem. Hozzáadom a liszteket és az útifűmaghéjat. A masszát összedolgozzuk villával és vizes kézzel 6 egyenlő részre szedem és bucikat formázok belőlük. Rászórjuk a köménymagot és 25 percig 170 fokon sütjük, majd 200 fokon még addig, míg aranybarna nem lesz (kb. 5-10perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése