Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 szál fehérrépa
3szál sárgarépa
20dkg zöldborsó
1fej hagyma (egészben tesszük a levesbe, a végén ki lehet dobni, aki szereti meg is eheti. A levesnek mindenképpen jó ízt ad ;))
bors
ételízesítő
piros paprika
majoránna
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a borsó kivételével feltesszük főni a fűszerekkel. 20perc múlva hozzáadjuk a borsót is és együtt főzzük. Míg a zöldségek főnek elkészítjük a galuskát:
Hozzávalók:
15dkg csirkemáj
10dkg dw -50%os liszt
1db tojás
kicsi bors
petrezselyemzöld
A májat késsel szétkapargatjuk, majd összedolgozzuk a tojással. Hozzáadunk 2 púpos e.k. lisztet, összedolgozzuk vele, majd én a robotgép késes aprítójával kb. 1 percig simára, teljesen egyneműre dolgoztam. Ezután hozzáadtam a maradék lisztet, a borsot és a petrezselymet.
Mikor a zöldség már majdnem kész beleszaggattam, ugyan úgy, mint amikor nokedlit szaggatok. Kb. még 5-7 percig főztem, végül meghintettem petrezselyemzölddel.
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
2013. október 13., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény
Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat itt tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...
-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók (4 adag): Alap tészta: 50g zsírtalanított kókuszliszt 3db tojás 1/4 cs. sütőpor Diawell 1:4 cukorhelyettesítő (stevia és er...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése