20 dkg dw -50%-os liszt
1/2 friss élesztő vagy fél cs. szárított élesztő
1dl tej
1 dl víz
2 kiskanál só
1 kiskanál édesítő
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük a tésztát.
(Ha szárított élesztővel készítjük, akkor azt csak hozzákeverjük a liszthez. Ha friss élesztővel, akkor a langyos tejbe tesszük a dia-well 1:4 édesítőt és belemorzsoljuk az élesztőt, majd ezt követően adjuk a liszthez.)
4 gombócra szedjük, majd olajos kézzel széthúzgáljuk a tésztát. Forró
olajban sütjük. Én papírtörlőre szedtem ki, szépen leitta róla a felesleges
olajat.
Feltét:
Ízlés szerint tejföl, sajt, stb.
Drága Réka!
VálaszTörlésTegnap nosztalgiáztunk a családdal, vége a balatoni nyárnak és elkészítettem vacsira a lángosodat. Másfél adaggal sütöttem, az utolsó szemig elfogyott :) Könnyű, nem zsíros, pénztárca kímélő és nagyon finom recept megint tőled, köszönöm!!!
Nagyon örülök neki, hogy ízlett ;)
Törléski fogom pròbàlni :)
VálaszTörlésKedves Réka!
VálaszTörlésA segítséged szeretném kérni. Másodjára próbálom ki a receptet, mindent pontosan kimérek mégis egy nagyon-nagyon lágy (szinte folyós) tésztát kapok. Mit ronthatok el? Köszönöm előre is a válaszod és a segítséged! Üdvözlettel: Kinga
Ha ugyan ezeket az alapanyagokat használod, akkor sajnos nem tudom, mit rontasz el, mert soha nem fordult még velem ilyen elő és a visszajelzések alapján ez a recept mindenkinek tökéletesen működött.
TörlésKöszönöm szépen a választ, akkor kipróbálom harmadjára is :)
TörlésHa nem -50%-os diawell lisztet használsz akkor más lehet az adott liszt folyadékfelvétele, arra figyelj majd :)
Törlés