Hozzávalók 3 adaghoz:
- 150g saját sütésű dia-well -50%-os lisztből készült kalács (esetleg más ch csökkentett lisztből sütött kalács, csomagolt dia-well vagy vita-well kalács) de készíthetjük 150g DW kifliből is
- 2db tojás
- DW 1:4 édesítő
- vanília aroma
- 2 dl tej (én cukormentes mandulatejjel készítettem el most)
- 30g mák vagy zsírtalanított mákliszt
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.A kalácsot felszeletelem.
A tojások sárgáját pici édesítővel felverem, majd hozzáadok 2dl tejet és egy kicsi vanília aromát. Ebbe a masszába forgatom a kalács szeleteket, majd a tálba helyezem. meghintem dw 1:4-el összekevert mákkal/mákliszttel. Addig rétegezem, míg el nem fogy a hozzávaló. 20 percig 200 fokon sütöm.
(Megkenhetjük a kalácsokat lekvárral is mint a Máglyarakásnál, és úgy hintjük meg mákkal, akkor még finomabb, szaftosabb lesz, én most lekvár hiányában ezt elhagytam).
A tojások fehérjét 1:4 DW eritrit alapú 0 kalóriás cukorhelyettesítővel kemény habbá verem. Rákanalazom a sütire, majd 160 fokon még addig sütöm, míg a hab szép aranybarna nem lesz (kb.10 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése