Hozzávalók (1 adaghoz):
200g zöldborsó
fűszerek: piros paprika, só, bors, majoranna
fél fej hagyma
Sűrítéshez:
1 teáskanál Szafi fitt ch csökkentő liszt
50g pilos zsírszegény krémsajt
Feltét: Natúr csirkemell, pulykafasírt, csibefasírt...stb. ízlés szerint :)
A hagymát felaprítjuk és picit megpároljuk, majd fűszerezzük és hozzáforgatjuk a borsót. Ezt követően annyi vízzel tesszük fel főni,
amennyi ellepi, kb. 25 perc alatt fedő alatt puhára főzzük. Ha kész lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a sajtkrémet majd végül a ch csökkentő lisztkeveréket is.
Kipróbáltam. Én ugyan petrezselyemmel fűszereztem, mert nekem a borsóhoz az illik, de nagyon finom és laktató főzelék lett meglepően alacsony kalória és szénhidrát-tartalommal. köszönöm a receptet.
VálaszTörlés