Hozzávalók:
Tészta:
25dkg -50%-os diawell liszt
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
DW 1:4 édesítő ízlés szerint
Töltelék:
180g Meggle light túró
130g Alma-homoktövis lekvár
Édesítő ízlés szerint
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A
lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az
élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra
alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a
töltelékkel, feltekerjük és sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára
sütjük.
Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Az egész kalács tápértéke:
1210 kalória
98g fehérje
120g szénhidrát
25g zsír
,,A blogban megjelenő tartalomra (receptekre, írásokra, fényképekre stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos!,,
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept
Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...

-
Hozzávalók: ½ Fej kelkáposzta Só, fokhagyma, piros paprika, bors, Majoránna 1 mokkáskanál köménymag Pici Oliva olaj (0.5 dl) ...
-
Hozzávalók: A tészta hasonló, mint a Pizza 1. vagy 2. receptemnél, ez is egyszerű és nagyon finom :) Most azonban paradicsom hiányában jo...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése