2018. november 4., vasárnap

Túrós batyu


Hozzávalók: (12db - kicsi batyuhoz)

Tészta

Az élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyzet alakúra, majd bevagdossuk kis négyzet.
Megtöltjük, majd behajtogatjuk. A túróból kimaradt tojás fehérjével megkenjük a batyukat.

Töltelék:

190 fokon 20 percig sütjük.







5 megjegyzés:

  1. Kedves Réka!
    Elkészítettem, nagyon finom lett, pedig nem vagyok egy nagy cukrász palánta :)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Réka!
    Tudnál abban segíteni, hogy ha csak stevia por van itthon, akkor abból mennyi kell a batyuba?
    Köszönöm szépen!
    Üdv, hajni

    VálaszTörlés
  3. Azt még nem használtam, így sajnos nem tudok segíteni :(

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet! Kapros-túrós változatot sütöttem, nagyon finon!

    VálaszTörlés

Dia-wellness Szedres túrópiskóta 2.recept

  Hozzávalók: 100g dia-wellness -50% lisztkeverék 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk fahéj Dw 1:4 ízlés szerint 2 db M-es tojás 1-2 cse...