Hozzávalók:
Piskóta:
5 ek dw -50%-os liszt
5 db tojás,
1 cs. sütőpor,
3 e.k. dw 1:4 édesítő
2 e.k. víz
+ 1 e.k. kakaópor a csokis piskótához
+1 e.k. édesítő a kakaós részhez.
Alma
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,
a felkarikázott almát pakoljuk legalulra, majd meghintjük fahéjjal és
édesítővel. Ezt követően ráöntjük a fehér piskótatésztát, majd a kakaósat. 180
fokon 20 percig sütjük, majd kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy az alma legyen
felül.
Megjegyzés: Én mostanában csak kakaós piskótával csinálom, nem veszem ketté a tésztát.
Krém:
1 cs. vaníliapuding port 3,5 dl tejjel és 4 evőkanál édesítővel megfőzünk. Amikor teljesen hidegre kihűlt a felvert, cukormentes
habtejszínnel robotgép segítségével szép simára dolgozzuk.Rákenjük a süteményre, majd dióval meghintjük díszítésképpen.
Vagy: 1 csomag dw hideg pudingport elkészítünk a csomagoláson leírt módon és azzal kenjük me a süteményt.
Vagy: 1 csomag dw hideg pudingport elkészítünk a csomagoláson leírt módon és azzal kenjük me a süteményt.
Nagyon guszta, remélem nekem is sikerül :)
VálaszTörlésBiztos, hogy sikerül, nagyon egyszerű és mennyei finom :)
TörlésRéka ! Most ezt a receptet próbáltam ki.Isteni finom lett !!
VálaszTörlésRéka ! Az eritritollal készítettem a sütit.Miért füstölt a sütő a vége felé.A süti nem égett meg,lehet hogy az eritritol nem bírja csak a 160 fokos sütést!? Még nincs tapasztalatom az édesítőkkel kapcsolatban ,nem olyan régen használom .
VálaszTörlésHúúúú fogalmam sincs :( én Szafi fitt vagy DW 1:4 -et használok és soha nem tapasztaltam még ilyet.
TörlésKöszönöm majd váltok én is !
Törlés