2014. február 23., vasárnap

Sült zeller

Már nem tudom hol láttam először ezt a köret ötletet sült krumpli helyett, és arra sem emlékeztem ki hogyan készítette, ahol ez előfordult, így leírom az én verziómat is:

A zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légkeveréses módban 20 perc alatt készre sütöttem. Nagyon finom lett! 2-3szor sütés közben összetúrtam, hogy ne süljön le.


Forró fahéjas-csokis alma

Hozzávalók:

1-2db alma felkockázva
édesítő (alma édességétől függő mennyiség, illetve attól, ki milyet használ)
1 kiskanál fahéj
Szerencsi natúr, zsírszegény kakaópor a hintéshez

Tízórai, nasi ötlet: az almát felkockáztam, dw édesítővel és fahéjjal összepároltam, még forrón meghintettem cicás kakaóporral :) nyami!!! hmm, ahogy az alma párolás közbe levet engedett és ahogy beleolvadt a kakaópor...elképzeltem h ha turmixolnám milyen isteni kakaókrém lenne belőle....sütibe tölteléknek is szuper, egészséges csokis krém, természetes alapanyagokból :)


2014. február 16., vasárnap

Mustáros sajtkrémmel sült csirkemell

Hozzávalók:

Csirkemell filé (nálam most kb. 900g)
100g linessa light sajtkrém
1 e.k. cukormentes mustár (Update1 vagy Tesco light)
A tetejére: pár szelet sajt (nálam most Tolle light, 4 szelet)
Fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, bors, majoránna, update fasírt fűszerkeverék, Kotányi sült csirke fűszersó, natur vegeta, vagy bármi más, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot)

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, fűszerezem, majd a mustárral kikevert sajtkrémmel megkenem és jénai tálba rétegezem. Lefedem és 200fokon 50percig sütöm. Végül beborítom sajttal és a jénai teteje nélkül addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad.

Ebédre köretnek tökéletes hozzá a bulgur, hajdina vagy barna rizs. Vacsorára pedig grill zöldség, saláta, tepsis zöldségek ajánlottak ;)



2014. február 9., vasárnap

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

900g kelbimbó
500g darált pulykacomb
2dl pilos 0,1%-os natúr joghurt
Light trappista sajt
Ételízesítő
Fűszerek ízlés szerint

A kelbimbót nagyságuktól függően 2-3-4 felé vágtam, majd ételízesítős vízben megfőztem. Közben a pulykahúst fűszerekkel (fasírt fűszerkeverék, bors, majoranna) készre pároltam. A kelbimbó felét a jénai aljára szedtem, rá ment a darált hús, majd a kelbimbó másik fele. Leöntöttem fűszeres joghurttal, megszórtam sajttal. Végül 200fokon 20percig sütöttem, míg a sajt szép piros nem lett.

Az egész adagra vonatkozó értékek:
1246 kalória
172g fehérje
68g ch
29g zsír



2014. február 1., szombat

Csirkemell kockákkal rakott sajtos brokkoli

A brokkoliból sosem elég :) nem csak nagyon finom, hanem nagyon egészséges is! :)

Hozzávalók:
500g brokkoli
300g csirkemell
Sajt (ízlés szerint lehet light, füstölt, trappista, mozzarella...stb. ki mit szeret :))
Fűszerek ízlés szerint

A brokkolit rózsáira szedem (ha tudunk szép frisset venni), megpárolom. Közben a csirkemellet kockákra vágtam és fűszereztem update1 gyros fűszerkeverékkel és Kotányi sült csirke fűszerkeverékkel. Kicsi kókuszolajon megpirítottam.

Egy kisebb tepsi aljára tettem a brokkoli felét, majd a húst, sajtot, végül a brokkoli másik felét és még megszórtam reszelt sajttal. 200 fokon 20percig sütöttem.
(A brokkoli kicsit "összement" párolás alatt, most fagyasztottat vettem, ennyi csirkemellhez lehet 2csomaggal kellett volna ;)

Köretnek nagyon finom hozzá a bulgur, én nagyon szeretem. De természetesen ízlés szerint fogyasztható barna rizzsel, hajdinával...stb.


Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...