2013. január 26., szombat

Zöldbabfőzelék



Hozzávalók:

Fél kg zöldbab
3db babérlevél
1 kiskanál ecet
Bors
Fokhagyma granulátum
Piros paprika
Ételízesítő

2 dl tejföl és 2 e.k. u1 liszt a habaráshoz

A zöldbabot felteszem főni a fűszerekkel. Amikor megpuhult kikeverem a tejfölt 2 e.k. u1 liszttel, felengedem a zöldbab forró levével és szűrőn keresztül behabarom a főzeléket. 5 percig még főzöm és kész is.

U1 fasírttal vagy sült virslivel tálalom.



2013. január 21., hétfő

Csokis-kókuszos szelet



Hozzávalók:

Tészta:
6 e.k. -50%-os Dia-Wellness liszt
2 e.k. natúr kakaópor
3 e.k. Dia-Wellness 1:4 
2db tojás
5dkg teavaj
1,5 dl tej
2 kis kupak rum aroma
1 cs. sütőpor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 190 fokon 20 percig sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni.

Krém:
2 cs. csokoládé ízű pudingpor (dia-wellness csokoládés pudingpor vagy más cukormentes pl. Dr. Oetker)
5dl tej
1 e.k. natúr kakaópor
5 e.k. édesítő
2 kis kupak rum aroma

Sűrű pudingot főzünk, úgy a jó, ha mire kihűl kemény lesz.

200 ml cukormentes habtejszínt 1 e.k. édesítővel kemény habbá verünk, majd robotgéppel a kemény pudingba dolgozzuk, addig, míg szép selymes krémet nem kapunk. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztánkat.


Díszítés:
Kókuszreszelék




2013. január 18., péntek

Füstöltsajtos csirkemell

A csirkemell az, amit nálunk mindenki bármikor, bármilyen formában nagyon szívesen fogyaszt. Nagyon szeretem, mert nagyon sok féle, egyszerű finomság készülhet belőle. :)


Hozzávalók:

500g csirkemell
20dkg füstölt sajt
fűszerek: só, bors, update barbecue fűszerkeverés

A csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem.
45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül még 15 percig.



Sajtkrémleves



Hozzávalók:
1 cs. update1 szeletelt sajt
1 doboz Tolle light sajtkrém
1db karaván tömlős füstölt sajtkrém
1 e.k. update liszt
2dl tejföl
2 liter víz
Ételízesítő
Bors
1 kiskanál fokhagyma-granulátum

A vizet a fűszerekkel felteszem forrni. Ha felforrt beleteszem a sajtkrémeket, majd az apró darabokra vágott u1 szeletelt sajtot. 10 percig főzöm. Ezután a tejföllel és u1 liszttel behabarom a levest, még 5 percig főzöm és kész.

Feltét:
update1 natúr vagy fokhagymás snack



2013. január 15., kedd

Almafánk

Hozzávalók:

  • 5 e.k. Dia-wellness -50%-os liszt
  • 3db tojás
  • 3 e.k. édesítőpor Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 db közepes méretű alma reszelve
  • 3 kiskanál fahéj
  • Kicsi vanília aroma

A tojást az édesítővel habosra verem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és robotgéppel simára dolgozom. Végül beleteszem a reszelt almát és a fahéjat és még robotgéppel összedolgozom.

Forró olajba szaggatom, pár perc alatt mindkét oldalát arany barnára sütöm.
  
Szóráshoz:
fahéj





2013. január 14., hétfő

Diós kiflik



Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg dw -50%-os liszt
5dkg teavaj vagy kókuszzsír
2 e.k. tejföl vagy natúr joghurt
1 db tojás sárgája
3 e.k. DW 1:4 édesítő porrá őrölve
1 kiskanál sütőpor
csipet só
1 kiskanál vaníliás xilit vagy vanília aroma

Az összetevőket összedolgozom. A tésztát kör alakúra nyújtom, cikkelyekre vágom majd megtöltöm és feltekerem.

Töltelék:
1 e.k. cukormentes baracklekvárt 6 e.k. darált dióval és 2 e.k. édesítőporral összedolgozom.

Kenéshez:
Megmaradt tojásfehérje

Szóráshoz:
DW 1:4 édesítő

190 fokon 20 percig sütöttem.



2013. január 9., szerda

Karamellás krémes



Hozzávalók:

·         Tészta:
·         6 e.k. Dia-wellness -50%-os liszt liszt
·         2 e.k. Szerencsi zsírszegény natúr kakaópor
·         3 e.k. Dia-wellness 1:4 természetes édesítő (stevia+eritrit)
·         2db tojás
·         5dkg teavaj vagy kókuszzsír (esetleg light növényi zsiradék)
·         2,5 dl tej
·         1 cs. sütőpor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 190 fokon 20 percig sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni.

Krém:
·         2 cs. Dr.Oetker karamellás pudingpor (cukormentes)
·         5 dl tej
·         3 e.k. Dia-wellness 1:4 természetes édesítő (stevia+eritrit)
·         200 ml cukormentes habtejszín

Sűrű pudingot főzünk, úgy a jó, ha mire kihűl kemény lesz. 200 ml cukormentes habtejszínt 1 e.k. Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítővel kemény habbá verünk, majd robotgéppel a kemény pudingba dolgozzuk, addig, míg szép selymes krémet nem kapunk. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztánkat.

Díszítés:
4kocka cukormentes csokoládé reszelve.




Ch csökkentett, alakbarát fahéjas-meggyes sütemény

  Hozzávalók: A receptjeimben felhasznált alapanyagokat   itt  tudod kényelmesen, egy helyről, kedvező áron beszerezni ;) Tészta: 100g dw -5...